Frits van Eerd meldt dat de kas van Jumbo weer op oorlogssterkte is

"Jumbo kan opnieuw een overname plegen"

Jumbo stak zich met de overname van C1000 in de schulden, maar de kas is weer zodanig op orde dat de keten opnieuw een overname zou kunnen plegen. Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd in de zaterdageditie van De Volkskrant. "Niet dat we dat nu een nieuwe overname gaan doen; eerst C1000 maar eens afronden", stelt Van Eerd.

Jumbo betaalde zes keer de winst voor C1000, een bedrag van 900 miljoen euro, rekent Van Eerd voor. De schuld van de supermarktketen kwam daarmee op 1,1 miljard euro. "Maar we verkochten al heel snel een aantal winkels aan Albert Heijn en Coop. Albert Heijn alleen al betaalde bijna 300 miljoen euro." Zowel C1000 als Jumbo zijn 'hartstikke winstgevende formules', aldus de topman. "Die winst gebruiken we ook om af te lossen."

In het artikel in De Volkskrant gaat Van Eerd ook in op het aanstaande einde van de C1000-formule. "We waren echt van plan om de formule van C1000 te handhaven. Maar toen we de boel hadden gekocht, ging pas alle deuren voor ons open. Toen pas zagen we dat we met Jumbo een hoger rendement haalden. Dus besloten we alsnog alles om te bouwen tot Jumbo."

Bron : De Volkskrant 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.