Appelen met rood vruchtvlees te koop bij Tesco

Volgende week zal voor het eerst een zeldzaam appelras met rood vruchtvlees in de verkoop gaan in het Verenigd Koninkrijk. De appelen heten Raspberry Ripple en zijn geteeld door fruitboomspecialist Worcestershire en zullen vanaf maandag in de schappen van een aantal Tesco winkels te vinden zijn.


Het natuurlijk voorkomende ras werd negen jaar geleden toevallig ontdekt in een boomgaard vlakbij Hereford en is ontwikkeld door Frank Matthews Ltd. De veredelaar werd getipt door een lokale teler die claimde een extreem zeldzaam appelras te hebben. Vervolgens werd een eerste reeks van 100 bomen gecreëerd. 
Inmiddels hebben alle appelen van de bomen rood vruchtvlees, dat zou zorgen voor een licht vleugje frambozensmaak. 

Hoewel bomen waaraan appelen met rood vruchtvlees groeien sinds 2010 beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, werden deze appelen nooit eerder verkocht in supermarkten. Tesco hoopt het ras na de trial, die volgende week van start zal gaan, op de markt te vestigen. "De Raspberry Ripple is een fantastische aanvulling op Tesco's bestaande assortiment met 21 Britse appelrassen," aldus Gil Getty, appelinkoper van Tesco. "Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar hebben ook de bijzondere scherpe en zoete smaak met een vleugje framboos."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.