Kick off World Wide Leek op AGF Detail

Preitelers spelen in op consumentengemak

Tholen - Veel consumenten ervaren prei als een product dat lastig te hanteren is door de sterke geur en het vele afval. Voor preitelers Gert Smits en Theo Wolters reden om dit stigma te doorbreken met een verpakt, gesneden product onder naam World Wide Leek. Tijdens de AGF Detail in Houten werd het product, dat al in de Duitse schappen ligt, ook aan het Nederlandse publiek gepresenteerd.

"We hebben voor deze nieuwe marktbenadering wel weer oude rassen met een langere schacht uit de kast moeten halen. Vorig jaar hebben we het product als proef gestart en nu kunnen we het al jaarrond aanbieden", zegt Theo Wolters. "Normaal grabbelt in een winkel iedereen in een bak van 10 kg en blijft na twee dagen de rommel over. Dit product stinkt niet, geeft helemaal geen afval, past in de koelkast en is zeven dagen houdbaar."


Gert en Theo

"De reacties op deze beurs zijn erg enthousiast. Het spreekt de mensen vooral aan dat er eindelijk prei zonder blad te koop is. Het voordeel is dat de gewasbeschermingsmiddelen op het blad worden gespoten, waardoor we een nog schoner product kunnen aanbieden. Ook reduceren we de foodmiles door de hoge beladingsgraad", vervolgt Theo.

Prijstechnisch zit de World Wide Leek tussen de prijs van gangbaar en voorgesneden product in. "Het voordeel van dit concept is dat je 300 gram koopt en ook gebruikt, terwijl normaal veel prei wordt weggegooid", zegt Theo. Hij verwacht wel dat het concept navolging zal krijgen van andere telers. "Iedereen kijkt nu even de kat uit de boom."

Voor meer informatie:
Gert Smits
Tel: 06-54608548
Lage Heurnseweg 35
7095 AL, De Heurne
gert.wwl@hotmail.com

Theo Wolters
Mob: 06-53283982
Wisbroek 4
6039 RE Stramproy
theo.wwl@hotmail.com

www.worldwideleek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.