Mehadrin ziet grapefruitseizoen positief in

Gat in grapefruitmarkt biedt kansen voor Israël

"Israëlische telers zijn deze week begonnen met de verzendingen van grapefruit naar Europa. Florida en Turkije beginnen pas over enkele weken. Omdat er dit jaar niet veel uit Zuid-Afrika naar Europa is gekomen, kunnen Israëlische telers een gunstige markt betreden met hun fruit." Dit vertelt Oran Ziv van Mehadrin.

"Israëlische telers gaan dit jaar profiteren van het gat in de markt, dus het ziet er bijzonder veelbelovend uit," aldus Oron Ziv van Mehadrin, de grootste Israëlische exporteur van citrus. "Normaal gesproken zijn Florida en Turkije onze belangrijkste concurrenten. Sinds ze iets later beginnen, hebben we een gat in oktober. Daarnaast is er minder Zuid-Afrikaans product op de markt, dus de verwachting is dat de vraag hoog zal zijn.""Op dit moment is de markt vrij leeg en we zien goede potentieel", voegt hij eraan toe. "Dit jaar is het grapefruitoogst vroeg begonnen, dus we hebben een mooie voorsprong." Ziv geeft aan dat de volumes in Europa deze week zullen aankomen en worden verstuurd naar landen als Italië, Frankrijk, Duitsland Oekraïne en Rusland."Het zomerweer was warmer dan anders, maar niet extreem, zodat het fruit prima van kwaliteit is. De kleur en rijpheid zijn mooi en naar verwachting zal het volume gelijk zijn aan een normaal jaar. Ook het areaal is hetzelfde gebleven."

"Consumenten beschouwen het Florida grapefruit als premium en Turkije is vooral een concurrent op het gebied van prijs. Ik denk dat Israël hier tussenin zit met een juiste combinatie van uiterlijk, smaak en prijs. Dit is waarschijnlijk het meest aantrekkelijk voor de consument."

"Al onze inpakstations zijn druk bezig en omdat we een goede marktsituatie verwachten, is snelheid in productie en inpakken een must. We proberen nu zoveel mogelijk volumes te verzenden om het gat te vullen."

Voor meer informatie:
Oron Ziv
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
sales@mtex.nl
www.mehadrin.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.