Aldi plant uitbreiding in Verenigd Koninkrijk

Volgens een artikel uit de Financial Times is de Duitse discounter Aldi van plan het aantal winkels in het Verenigd Koninkrijk te verdubbelen. De retailer wordt overspoeld door nieuwe consumenten, die in de huidige economische crisis op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Aldi wist zijn winst vorig jaar te vervijfvoudigen. In 2011 opende Aldi 29 winkels in het Verenigd Koninkrijk. Nu is het bezig met plannen voor de opening van 40 extra winkels, die eind 2013 gerealiseerd moeten zijn: een uitbreiding ter waarde van £181 miljoen. Aldi zou na de uitbreiding 500 vestigingen hebben in het land en zou goed zijn voor het creëren van 4.500 banen. Roman Heini, managing directeur UK, vertelde de Financial Times dat Aldi vanaf 2014 elk jaar 35-40 winkels wil openen. Dit betekent dat de discounter binnen 10 jaar 1.000 vestigingen zou hebben.

Hoe andere Britse retailers reageren op de plannen van Aldi, moeten we nog afwachten. Zeker is dat ze hard getroffen zijn door de economische situatie en veel consumenten aan de Aldi verloren hebben. De Duitse retailer behoort tot het rijtje van snelstgroeiende supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Aldi meldde een omzetstijging van 29,4% tot £2,76 miljard in 2011. Dit is een spectaculair resultaat, aangezien de keten een jaar eerder nog £58,5 miljoen moest afschrijven op vermogen. Aldi behaalde een winst (na belasting) van £57,8 miljoen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.