Dertiggroentendiner opent De Vegetarische Restaurantweek

Op 30 september werd de tweede Vegetarische Restaurantweek officieel geopend met een uitgebreid diner in restaurant Vermeer in Amsterdam. De Vegetarische Restaurantweek wordt gehouden van 1 tot en met 7 oktober. De eerste dag van De Vegetarische Restaurantweek valt samen met de ‘World Vegetarian Day’. Tijdens de week vindt bovendien ook Werelddierendag plaats.

Meer dan 30 soorten groentes werden voorgeschoteld aan de aanwezige BN’ers, waaronder wielrenner Maarten Tjallinga, Antoinette Hertsenberg en Abdelkader Benali. Voor Christopher Naylor, chef-kok van sterrenrestaurant Vermeer nemen groenten een centrale plaats in de keuken in.Er doen ruim 150 restaurants aan De Vegetarische Restaurantweek mee, waaronder 12 sterrenrestaurants. Vooral bij de sterrenrestaurants lijkt de vegetarische keuken een steeds prominentere plaats in te nemen. 'De laatste drie jaar zijn groenten van bijzaak hoofdzaak geworden. Er wordt steeds meer over nagedacht. Over tien jaar bestaat driekwart van de gerechten uit groenten' voorspelt sterrenkok Carlo Chantrel van restaurant De Zwaan in Etten-Leur (één Michelin ster)Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants het volgende aanbod: ‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’(in het hoge segment kost het menu 40 euro) De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie op de Kaart en wordt na een succesvolle eerste editie nu voor de tweede keer georganiseerd.

De week wordt naast de ambassadeurs Antoinette Hertsenberg en wielrenner Maarten Tjallingga onder anderen gesteund door Paul McCartney, Guido Weijers, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.

Meer informatie: www.devegetarischerestaurantweek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.