


Abonneren
Vacatures
- Business Consultant (landelijk)
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Dodelijke slachtoffers en miljoenenschade aan tuinbouw door overstromingen in Italië
- Tomatencongres maakt zich geen illusies: 'business as usual' komt niet meer terug
- Gewasbeschermingsdiscussie weer aangeslingerd door uitzending Jinek
- Teel je in China bonen of meloenen? Dan komt de landbouwpolitie op je af...
- Opnieuw hevige regen en zelfs hagel in Italiaanse Emilia Romagna
Top 5 - afgelopen maand
- Transportbedrijf T. Vreugdenhil viert driemaal feest
- Hevige concurrentie voor Turkse watermeloenen
- Onzekerheid over Marokkaanse watermeloenoogst
- Faillissement uitgesproken over Rodenburg Fresh Food en Fruta del Huerto
- "Turkije op weg om één van de grootste zachtfruitleveranciers van Europa te worden"
Weer
Dertiggroentendiner opent De Vegetarische Restaurantweek
Meer dan 30 soorten groentes werden voorgeschoteld aan de aanwezige BN’ers, waaronder wielrenner Maarten Tjallinga, Antoinette Hertsenberg en Abdelkader Benali. Voor Christopher Naylor, chef-kok van sterrenrestaurant Vermeer nemen groenten een centrale plaats in de keuken in.
Er doen ruim 150 restaurants aan De Vegetarische Restaurantweek mee, waaronder 12 sterrenrestaurants. Vooral bij de sterrenrestaurants lijkt de vegetarische keuken een steeds prominentere plaats in te nemen. 'De laatste drie jaar zijn groenten van bijzaak hoofdzaak geworden. Er wordt steeds meer over nagedacht. Over tien jaar bestaat driekwart van de gerechten uit groenten' voorspelt sterrenkok Carlo Chantrel van restaurant De Zwaan in Etten-Leur (één Michelin ster)
Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants het volgende aanbod: ‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’(in het hoge segment kost het menu 40 euro) De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie op de Kaart en wordt na een succesvolle eerste editie nu voor de tweede keer georganiseerd.
De week wordt naast de ambassadeurs Antoinette Hertsenberg en wielrenner Maarten Tjallingga onder anderen gesteund door Paul McCartney, Guido Weijers, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
Meer informatie: www.devegetarischerestaurantweek.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-26 Internetkritiek op bijgerecht van avocado voor €6,62
- 2023-05-23 Frietzaken in Noord-Wales lijden onder aardappeltekorten en prijsstijgingen
- 2023-05-17 "Ondanks goede start wordt 2023 uitdagend jaar voor de horeca"
- 2023-05-08 Inno Food Company gaat samenwerking aan met NextDeli
- 2023-04-25 17 nieuwe restaurants met een Michelinster, Vinkeles ontvangt haar tweede
- 2023-04-19 Robots ingezet in restaurants in strijd tegen personeelstekort
- 2023-04-18 McDonald's Frankrijk: la P’tite Poire 100% Franse peren komen in assortiment snoepfruit
- 2023-04-14 "In vergelijking met vorig jaar met Pasen een plus"
- 2023-04-13 Van groenteboer tot CEO van Uitgekookt
- 2023-04-12 "24/7 Zelfservice oplossingen zorgen voor transformatie van contractcatering"
- 2023-04-05 "Alle fruitbomen in bloesem en de terrassen weer open"
- 2023-04-05 "Voor horecaondernemer hebben minder personeel en dat gat vullen wij op"
- 2023-04-05 Alternatief voor prijzige zwarte truffels
- 2023-04-04 SAP.BAR gaat kopje onder door inflatie groenten- en fruitprijzen
- 2023-04-03 Silva Dunes wint Aspergerestaurant 2023 van Brabants Asperge Genootschap
- 2023-03-31 Ziekenhuismaaltijden van noordelijke landbouwproducten: 'Er is nog winst te behalen'
- 2023-03-30 Sligro koopt dag Paaspop voor al haar klanten en relaties
- 2023-03-27 Hanos Maastricht spectaculair geopend
- 2023-03-20 Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona
- 2023-03-17 Gemberschijven, rode peperringen en Jalapeño-ringen