Hoeksche Rooie krijgt keurmerk ‘Erkend Streekproduct’
De Hoeksche Rooie wordt uitsluitend in de Hoekschewaard geteeld en heeft een gladde, rode schil, is geelvlezig en vrij vastkokend. De streekaardappel is geselecteerd in samenwerking met chefkoks, smaakonderzoekers en vooral consumenten. De Hoeksche Rooie is verkrijgbaar bij de betere groentespeciaalzaken en op streekmarkten en wordt gebruikt door verschillende restaurants. De smaak en veelzijdigheid van de aardappel worden alom geprezen.
Dé Hoekschewaardse Telers zijn een groep akkerbouwers van het Zuid-Hollandse eiland Hoeksche Waard. De Hoeksche Waard, een Nationaal Landschap, is van oudsher een echte aardappelstreek. De volle romige, iets zoete smaak van de Hoeksche Rooie wordt mede bepaald door de kleigrond op het eiland en de duurzame teeltmethode. Consumenten hechten steeds meer waarde aan eerlijke voeding en willen weten waar hun eten vandaan komt. Daar spelen de telers op in.
Erkend Streekproduct is een onafhankelijk landelijke keurmerk voor streekproducten wat staat voor regionale herkomst en maatschappelijk verantwoord produceren.