Aardappelteelt: veel verschillende wensen

Duitsland - „Het ideale aardappelras bestaat niet", stelde Christian Oßwald van aardappelteeltbedrijf KWS Potato B.V. onlangs vast. „Er zijn veel verschillende soorten gewenst." Terwijl men in het oosten van Duitsland de voorkeur geeft aan bloemige aardappelen, kiest men in het westen eerder voor vastkokende aardappelen. In andere Europese landen heeft men op haar beurt ook weer andere voorliefdes.
 
De teeltdoelstellingen bij consumptieaardappelen zijn nog altijd resistentie tegen aardappelziekte, Alternaria, schurft, aardappelnematoden en stress. Zo'n 50 verschillende parameters worden bij de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen door de telers onderzocht. Bijzondere problemen binnen de biologische aardappelteelt zoals de aantasting door draadwormen zijn door teelt alleen niet op te lossen, hoewel niet elk aardappelras even vatbaar is.
 
De eisen die de levensmiddelenhandel stelt - langwerpige/ovale, niet al te grote aardappelen met een onberispelijke schil, stellen de telers volgens Oßwald voor bijzondere uitdagingen. Bij de kookeigenschappen gaat de trend - tenminste in Duitsland - naar vastkokende soorten met gelig vlees. De handel toont ook in toenemende mate interesse in roodschillige rassen als blikvanger.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.