Minder aardappelen geteeld en geoogst in Duitsland

Berlijn - In Duitsland heeft de 'Bund-Länder-Sachverständigenausschuss' cijfers bekend gemaakt over de Duitse aardappelteelt in 2012. Volgens deze gegevens werden er circa 10,6 miljoen ton aardappelen geoogst in Duitsland. Daarmee viel de oogst dit jaar 10,6 procent kleiner uit dan vorig jaar en lag de hoeveelheid 4,8% onder het meerjarige gemiddelde.
 
Ook het areaal is ten opzichte van de voorgaande jaren verder ingekrompen. Zo werden aardappelen in 2012 op circa 238.100 hectare geteeld. Daarmee is het areaal sinds 2011 zo'n 8% kleiner geworden. Circa 41 procent van de hoeveelheid bestond uit consumptieaardappelen (geteeld op zo'n 97.200 hectare).
 
In alle deelstaten, met uitzondering van Schleswig-Holstein, nam het aardappelareaal af. De afname was het grootste in Thüringen (-15,2 procent). In Schleswig-Holstein nam het aardappelareaal daarentegen met 7,3 procent toe. Niedersachsen blijft echter de belangrijkste deelstaat voor de aardappelteelt. Hier werd dit jaar bijna 46 procent van de gehele Duitse aardappeloogst geoogst, 4,85 miljoen ton (-7,6 procent ten opzichte van 2011). Na Niedersachsen volgen met enige afstand Bayern met 1,81 miljoen ton (-13,2 procent) en Nordrhein-Westfalen met 1,23 miljoen ton (-23,9 procent).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.