Appelprijzen in Rusland dalen

De Russische prijzen voor appelen daalden vorige week met 10-15%. Telers verkochten herfstappelen voor 17-20 RUB/kg (0,42-0,49 euro), maar vorige week werden er geen deals gesloten boven de 15 RUB/kg.

Ter vergelijking: eind september 2011 werden de appelen verkocht voor 15-22 RUB/kg, en de prijzen voor kwaliteitsappelen bereikten zelfs de 25 RUB/kg. Dit jaar zijn telers erop ingesteld om voor 10-12 RUB/kg te verkopen, maar dat beïnvloedt de afzet niet.

De negatieve prijstendens in de markt is het gevolg van van de continu overtreffende aanbod van appelen. Naast enorme hoeveelheden appelen van lokale producenten ligt de markt vol van relatief goedkope appelen uit Moldova. In 2012 begonnen nieuwe teeltgebieden op grote schaal gewassen te produceren. Volgens schattingen van de APK-inform werd er dit jaar als resultaat van de toegenomen gemiddelde productiviteit in het land 1,6 miljoen ton appelen verzameld, wat een record voor de laatste vijf jaar gaat zijn.

Source: www.fitomag.ru

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.