VS nog steeds belangrijkste leverancier

Israël: grote appeloogst betekent minder import

Door een grote appeloogst dit jaar in Israël, wordt verwacht dat de import aanzienlijk lager zal zijn dan van vorig jaar. Doordat de meeste Israëlische appelexport van de Verenigde Staten komt en de appelproductie daar verminderd is, zullen er naar verwachting minder Amerikaanse appelen naar Israël komen dit jaar.

Volgens een rapport van het Amerikaans departement van Buitenlandse Landbouwdiensten zal de appeloogst van Israël van 2012 in totaal op 25.000 ton liggen, een stijging van 25 procent ten opzichte van de oogst in 2011. Met een gemiddelde jaarlijkse productie van 115.000 ton is de oogst van dit jaar niet alleen aanzienlijk groter dan vorig jaar, maar ook dan de typische jaarlijkse productie. Volgens het rapport is de reden voor de verhoogde totalen het gunstige weer in de appelregio's van Israël rond de heuvels van Galilea en Golan.Met een jaarlijkse consumptie van 120.000 ton wordt verwacht dat de oogst van dit jaar de meeste binnenlandse vraag dekt en dat betekent dat de import omlaag zal gaan. Hoewel het Amerikaanse marktaandeel van geïmporteerde appelen de laatste jaar is afgenomen met vorig seizoen een marktaandeel van 52 procent, is het de belangrijkste leverancier van importappelen in Israël gebleven.De Verenigde Staten verscheepte vorig jaar 7.500 ton appelen naar Israël. Volgens het rapport zal de Amerikaanse appelexport naar Israël echter afnemen in het komende seizoen, omdat slechte oogsten in delen van de Verenigde Staten leiden tot minder exportappelen. Een verhoogde binnenlandse productie in Israël leidt tot verminderde import en een sterkere dollar die kosten van de Amerikaanse import minder aantrekkelijk maakt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.