Aanbod diepvriesframbozen beperkt

Volgens verschillende berichten in het tijdschrift Foodnews is het marktaanbod aan bevroren frambozen momenteel vrij krap. In Chili lag de oogst van 2011/12 op 46.000 ton en daarmee 28% lager dan in het voorgaande seizoen. In het eerste halfjaar van 2012 exporteerde Chili daarom aanzienlijk minder diepvriesframbozen.
 
Vooral de export naar Europa nam af. Zo gingen er 77% minder diepvriesframbozen naar Duitsland, 65% minder naar Nederland, 57% minder naar België en 32% minder naar Groot-Brittannië. Servië is een belangrijke leverancier in het noordelijk halfrond. Na strenge wintervorst, vorst in april, een vochtige meimaand en een te droge zomer vielen de oogstopbrengsten hier eveneens slechts matig uit.
 
De Servische frambozenoogst wordt door het ministerie van Landbouw geschat op 55.000 ton, 40% minder dan vorig jaar. Dit terwijl er eerst een recordproductie van zo'n 90.000 ton was aangekondigd. De geleden schade is echter pas laat zichtbaar geworden. Servië exporteert circa 85% van alle diepvriesframbozen die zij produceert.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.