Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alleen in Nederland en Duitsland bekend

Boerenkooltijd breekt aan in Noord-Duitsland

Wanneer de dagen korter en kouder worden, betekent dat voor veel Noord-Duitsers de start van het culinaire hoogseizoen: het boerenkoolseizoen wordt dan namelijk ingeluid. Boerenkool is buiten Noord-Duitsland en Nederland weliswaar nauwelijks bekend. Daarom is het ook nauwelijks verbazend dat het teeltgebied in Duitsland in de afgelopen jaren constant circa 1.000 hectare groot is gebleven. Volgens informatie van het Bureau voor de Statistiek van Niedersachsen oogstte men in 2011 in Niedersachsen bijna 6.000 ton boerenkool op 497 hectare. Dat was circa één derde van de gehele Duitse oogst. Ook dit jaar kunnen de telers een goede gemiddelde oogst verwachten.
 
Naast Niedersachsen speelt alleen deelstaat Nordrhein-Westfalen een grotere rol bij de teelt van boerenkool in Duitsland. Terwijl de boerenkool uit Niedersachsen vooral ingevroren wordt, komt de boerenkool uit Nordrhein-Westfalen ook in blikken en glazen potten terecht.
Publicatiedatum: