Paprika is zeer geliefd in Oostenrijk

In Oostenrijk is de paprika de op één na meest geliefde groentesoort. Met haar grote verscheidenheid brengt de paprika kort voor het seizoenseinde kleur en gezonde vitamines de herfst in. In Wenen zijn deze week paprikabodes van 'Agrarmarkt Austria Marketing' (AMA) onderweg die gratis de bonte groentesoort en kanskaarten voor een groot prijzenspel op straat uitdelen. Daarmee maakt AMA iedereen nog één keer voor het einde van het seizoen opmerkzaam op de veelzijdige groente. Met het prijzenspel kan men het AMA-groentekookboek, sleutelhangers en USB-sticks winnen, allen in paprikavorm.
 
In Oostenrijk wordt jaarlijks ca. 16.340 ton paprika ter waarde van 53 miljoen euro gegeten. Daarmee is de paprika na de tomaat de meest geliefde groentesoort.
Het biologische aandeel ligt bij paprika's op 2,9%.
 
Vooral bij gezinnen zijn paprika's bijzonder geliefd. Circa 80% van de gezinshuishoudens koopt regelmatig paprika. Bij jonge en oudere singles ligt dit percentage op circa 58%. In de deelstaat Burgenland worden de meeste paprika's gegeten en in Vorarlberg juist de minste.
 
Paprika is kennelijk een groentesoort voor veelgebruikers, zo bleek uit een onderzoek van het AMA in april 2011. In 6% van de huishoudens wordt paprika dagelijks gegeten en in 34% van de huishoudens meermaals per week. Paprika is vooral geliefd als snack, als koud bijgerecht of als salade.
 


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.