Tijdens vakbeurs Logistica 2012 in Utrecht

Jungheinrich laat toekomst intern transport ervaren

Bezoekers van vakbeurs Logistica ervaren bij Jungheinrich letterlijk de toekomst van het intern transport. Met een simulator is het mogelijk de winst van een koppeling van WMS met heftruck te beleven. Een demonstratiemodule toont nieuwe features in Jungheinrichs vlootbeheersysteem ISM Online en als klap op de vuurpijl onthult de fabrikant diverse nieuwe heftrucks, stapelaars, een hoogbouw-combitruck en een meerij palletwagen.

Jungheinrich pakt deze editie van de Nederlandse vakbeurs Logistica (13-16 november, Jaarbeurs Utrecht) stevig uit. Volgens het concern is de toekomst nu al begonnen en draait het daarin om integrale oplossingen. Zo presenteert ze een koppeling van warehousemanagementsystemen met de heftruck. De heftruck wordt daarmee via de snelste weg op de meest efficiënte manier gedurende de hele werkdag geleid. In smalle gangen gebeurt dat zelfs volledig automatisch.De koppeling zorgt voor een uitzonderlijk hoge procesbetrouwbaarheid, hogere productiviteit van de afzonderlijke trucks en betere efficiëntie van de totale vloot. Voor bedrijven met regelmatige personeelswisselingen biedt de koppeling nog meer voordelen: nieuwe medewerkers zijn significant sneller productief.

Bezoekers van de Jungheinrich stand op Logistica kunnen het verschil zelf ervaren middels een simulatie. Zo wordt de tijdwinst van deze ‘magazijnnavigatie’ direct inzichtelijk.

Vlootbeheersysteem uitgebreid met nieuwe features

Een demonstratiemodule van vlootbeheersysteem ISM Online toont diverse nieuwe features die in de loop van 2013 worden toegevoegd aan het programma. Met ISM Online zijn alle gegevens voor controle, berekening en evaluatie van zowel de prestaties als de instandhouding van de intern transportvloot eenvoudig inzichtelijk. Verschillende vestigingen – zelfs internationaal – en verschillende merken en modellen trucks kunnen worden opgenomen. Met de nieuwe features wordt het mogelijk om de bezettingsgraad en productiviteit van de hef- en magazijntrucks tot op afdelings-, segment-, ploegen- of takenniveau te analyseren. De gedetailleerde rapporten uit het vlootbeheersysteem kunnen desgewenst met één muisklik worden geëxporteerd naar Excel. De analyses maken het mogelijk de intern transportvloot efficiënter in te zetten en knelpunten in de logistiek te ontdekken en weg te nemen.Nieuwe, middelzware elektrische heftruck

De middelzware elektrische heftrucks EFG 425-430 beleven hun Nederlandse beursprimeur. De nieuwkomers zijn niet alleen uitzonderlijk productief, maar ook zeer zuinig. Vergeleken met de vorige generatie EFG 4-serie steeg de omslagproductiviteit met zo’n 10 procent, terwijl het energieverbruik met wel 13 procent daalde. De milieuvriendelijke combinatie van productiviteit en zuinigheid is onder andere mogelijk dankzij de nieuwste generatie AC-draaistroomtechniek van Jungheinrich.

De EFG 4-serie is leverbaar met hefcapaciteiten tot 3 ton. Los van het draagvermogen kan worden gekozen voor een Efficiency of een Drive&LiftPlus uitvoering. Daarmee kan het prestatieniveau van de trucks precies worden aangepast aan de individuele wensen voor een specifieke inzetsituatie. De nieuwe lijn beschikt over hetzelfde accuwisselsysteem als de lichtere EFG 2- en 3-series van Jungheinrich. Gebruikers van een vloot met meerdere gewichtsklassen kunnen daarmee tóch volstaan met slechts één wisselsysteem.Zware diesel-/LPG-heftrucks met Hydrostatic Drive

Naast de elektrische heftrucks onthult Jungheinrich ook een nieuwe lijn diesel- en LPG-heftrucks: de DFG/TFG 5s-serie met hefcapaciteiten tot 5 ton bij een lastzwaartepunt van 600 mm.

De dieseltrucks zijn uitgerust met de nieuwste commonrail-dieselmotoren van Volkswagen en voldoen aan de strenge grenswaarden van trede III b, die in 2013 van kracht worden. Dankzij de motor en het standaard dieselartikelfilter is de DFG 540s/550s op dit moment de schoonste dieseltruck in zijn klasse. Ook de LPG-heftrucks beschikken over schone VW-motoren.

Naast de minimale uitlaatgas- en geluidsemissies kennen de verbrandingsmotoren lage verbruiks- en trillingswaarden. Metingen tonen aan dat met de hydrostatische aandrijving tot wel twee liter diesel of twee kilogram gas per uur kan worden bespaard. Zo worden brandstofkosten bespaard, de CO2-uitstoot verlaagd en het milieu ontzien. De DFG/TFG 5s-serie wordt gekenmerkt door een grote veiligheid. De truck beschikt niet alleen over een automatische parkeerrem en optioneel een start-/stopsysteem, maar is tevens leverbaar met diverse actieve veiligheidssystemen.Stapelaars met veel gebruiksgemak

Ook de stapelaars uit de EJC 1-serie beleven in Utrecht hun beursprimeur. De veelzijdige en handzame trucks zijn leverbaar met hefcapaciteiten tot 1.200 kg en een maximale hefhoogte van 4,70 meter. Ze staan garant voor een gemakkelijke, dagelijkse inzet. Vooral voor korte afstanden is de nieuwe meeloop-stapelaar een voordelig alternatief.

Het toerental van de hefmotor wordt elektrisch aangestuurd. Hiermee is het mogelijk om lasten eenvoudig zeer exact tot de juiste hoogte te heffen. De (optionele) ingebouwde lader voor het 230V stopcontact is in de nieuwe EJC 1-serie vervangen door een ingebouwde snellader. De ingebouwde snellader is nog altijd geschikt voor het 230 V stopcontact, maar zorgt er daarbij voor dat het laadproces minder tijd in beslag neemt. De EJC 1-serie is daardoor maximaal beschikbaar voor gebruik.Compacte hoogbouw-combi truck

De hoogbouw- en orderverzameltruck EKX 410 maakt het smallegangenmagazijn efficiënter en compacter. De nieuwe combi heft lasten tot 1.000 kg naar een maximale hoogte van maar liefst 9,5 meter. De maximale hefhoogte is daarmee aanzienlijk hoger dan die van het vorige model, dat tot zeven meter reikte.

Zoals bij alle smallegangentrucks van Jungheinrich is gedeeltelijke of volledige automatisering eenvoudig mogelijk. De Jungheinrich EKX 410 kan communiceren met vrijwel elk warehousemanagementsysteem via de magazijnnavigatie. Ervaringen met andere smallegangentrucks leren dat met semi-automatisering al een verhoging van de omslagprestaties tot ongeveer 25 procent mogelijk is.

Compacte meerij palletwagen ERE 120

Ook de nieuwe ERE 120 met klapbaar sta platform is compacter geworden. De draaicirkel is 20 mm korter dan het vorige model en de truck is smaller geworden. De palletwagen biedt bovendien 8% hogere omslagprestaties terwijl het energieverbruik maar liefst 15% lager is.

Dankzij de vergrote spoorbreedte voor en achter staat de meerij palletwagen steviger op de vloer. De nieuwe, ingebouwde snellader is eveneens leverbaar voor de ERE 120. De accu van de ERE 120 wordt daarmee binnen acht uur weer opgeladen. Voor gemak en snelheid bij ploegendiensten is er een zijdelingse accuwissel.

15% korting op nagenoeg alles bij PROFISHOP

Deze editie van de vakbeurs Logistica stelt Jungheinrich PROFISHOP zich voor met zéér scherpe aanbiedingen. De nieuwe webshop, te bereiken via www.profishop.nl, werd in maart gelanceerd. Naast de vertrouwde palletwagens, stapelaars en magazijnstellingen, biedt Jungheinrich in haar PROFISHOP ook bijvoorbeeld magazijnbakken, kratten, steekwagens, paktafels, werkbanken, kasten, zuig- en schrobapparatuur, sneeuwschuivers, strooikarren, voorbouwapparatuur voor heftrucks en nog veel meer hulpmiddelen voor magazijn, werkplaats en productie.

Jungheinrich PROFISHOP onderscheidt zich met uitsluitend A-kwaliteit voor scherpe prijzen. Klanten profiteren daarbij van het wereldwijde inkoopvolume van Jungheinrich. In november zijn de prijzen tijdelijk nóg scherper, want de hele maand geeft Jungheinrich PROFISHOP 15% korting op nagenoeg haar hele productprogramma.

Grootste standhouder op Logistica

Naast de beursprimeurs toont Jungheinrich diverse andere verrassende modellen intern transporttrucks en oplossingen voor de intralogistiek en opslag. De Jungheinrich stand bevindt zich in hal 12. Het bedrijf is met een standoppervlak van ruim 500 m2 de grootste standhouder. Logistica 2012 vindt plaats van 13 tot en met 16 november 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht. U kunt gratis toegangskaarten aanvragen via www.jungheinrich.nl/logistica

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.