hogere prijzen appelmoes

Moeilijk jaar voor appelindustrie

Appelverwerkers van PROFEL (de Europese associatie van de groente- en fruitverwerkingsindustrie - ingeblikte en diepgevroren groenten, jams, compotes en ingeblikt fruit) beschrijven de huidige marktsituatie als moeilijk. Telers voorspellen dat de algehele appelvolumes in sommige landen tussen de 20-30% zullen dalen en dat bepaalde rassen zoals de Golden Delicious zelfs nog ernstiger kunnen worden getroffen.

Vorst in het vroege voorjaar, buitensporige regenval en hagel leidden tot aanzienlijke schade tijdens de bloeiperiode in mei in boomgaarden in Frankrijk, Nederland en België. De gewassen in Duitsland en Polen lijken minder beïnvloed.

Een aantal EU-vervaardigers van appelmoes, compote, pulp en jam vrezen ook voor voorraadtekorten als gevolg van het algehele slechte vooruitzicht voor de EU-oogst van dit seizoen. Dit zal op zijn beurt impact hebben op de prijzen.

Appelcompote en appelmoes zijn de leidende producten van de EU-verwerkingsproductie, waarin appelen ongeveer 70% van de geproduceerde volumes vertegenwoordigen. De belangrijkste producerende landen zijn Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.

Contact: Susanne Meyer
Tel: +32 2 740 29 68
E-mail: smeyer@agep.eu
www.profel-europe.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.