Saoedische ban op groentenexport niet nadelig voor Koeweit

Volgens de Saoedi-Arabische Public Authority for Agricultural Affairs and Fish Resources (PAAAFR) heeft de ban op de export van aardappelen, watermeloen, pompoen, ui en meloen geen negatief effect op de lokale markt. 

Faisal Al-Siddiqi, directeur van PAAAFR, stelde dat de producten die nu niet langer geëxporteerd worden, niet van essentieel belang zijn. Al-Siddiqi stelde dat Koeweit ook van andere landen, waaronder Egypte, Libanon en Jordanië importeert en dat slechts een klein deel van de groenten uit Saoedi-Arabië afkomstig is. Het lokale oogstseizoen is van start gegaan en de opbrengsten zijn genoeg om in de behoeften van het eigen land te voorzien.

De sector is nog steeds op zoek naar manieren om het landbouwareaal uit te breiden. De PAAAFR steunt de teelt van aardappelen, pompoenen en uien. Al-Siddiqi liet weten dat de financiële steun aan de telers zal worden verhoogd.

De voorzitter van Koeweits telersvakbond, Barrak Al-Sabeeh, is tevreden met de beslissing van Saoedi-Arabië om export van sommige groenten stop te zetten. Volgens hem hebben de telers in Koeweit geleden onder de grote hoeveelheid Saoedische groenten die de afgelopen jaren werden geïmporteerd.

De import van Saoedische groenten droeg bij aan de deflatie van lokale groenten. De telers zijn zelf in staat om aan de behoefte van het land te voldoen.

Bron: www.arabtimesonline.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.