Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ive Lambert, Starfruit: "Goede prijzen voor luchtvracht-mango's"

"Einde Peruaans mangoseizoen; last van kwaliteitsproblemen"

Tholen - Bij Starfruit is het Peruaanse mangoseizoen bijna afgelopen. "We hebben ze nog ruim een week in het assortiment en dan begint Ivoorkust weer", vertelt Ive Lambert. De mango's zijn kwalitatief nog goed, maar in Peru moeten ze wel meer moeite doen bij het uitsorteren ten opzichte van een paar weken geleden. Er wordt wel gezorgd dat hier 100%-kwalitatief goed fruit aankomt."



Er arriveren mango's per luchtvracht en zeevracht bij Starfruit. "Opmerkelijk is het grote prijsverschil tussen deze twee. De prijs van de luchtvrachtmango's ligt rond de 32 euro voor 6 kilo. Voor de anderen ligt het niveau tussen de 5,50 en 7 euro, afhankelijk van de maat."

Kwaliteitsproblemen

Volgens Ive is het seizoen wisselend verlopen. "Er zijn allereerst een stuk minder volumes gekomen dan vorig jaar. De kwaliteit was over het algemeen goed maar helaas is er de laatste weken steeds meer sprake van kwaliteitsproblemen. Vooral toen Piura afliep was dit een probleem. Nu komen de mango's nog uit de regio Casma en hier is het stukken minder bij, alhoewel we daar links en rechts ook wat minder goede mango's tegenkomen."

Binnenkort zullen de eerst mango's uit Ivoorkust weer arriveren. "Daar zijn ze momenteel Kent aan het inpakken en we verwachten de eerste binnen een dag of tien." Ive legt uit dat er in België vooral vraag is naar Kent en bijna niet naar Tommy's. "Deze krijg je hier veel moeilijker verkocht. Dus we leveren overwegend de variëteit Kent. Deze wordt gekenmerkt door een betere smaakbeleving."

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
Brussel - België
Tel: + 32-022420876
Fax: + 32-022421208
www.star-fruit.eu