toegevoegde waarde van blauwe bessen van de klassen II en III

Telers van blauwe bessen en ZON richten samen nieuwe onderneming op

Op 21 december hebben zes telers van blauwe bessen, het Dutch Blueberry Collective (DBC) en ZON fruit & vegetables besloten om begin 2012 een gezamenlijke, nieuwe onderneming op te richten. Zij hebben daarvoor een intentieverklaring ondertekend. De nieuwe onderneming gaat zich richten op het creëren van toegevoegde waarde van blauwe bessen van de klassen II en III en eventueel andere producten.

Aanleiding hiervoor is de nog steeds voortdurende groei van het areaal blauwe bessen en de toename van de productie, zowel nationaal als internationaal, waardoor de aanvoer van blauwe bessen van de klassen II en III jaarlijks toeneemt en ook in de toekomst verder zal groeien. Deze blauwe bessen zijn minder geschikt voor de versmarkt. Zij hebben echter dezelfde smaak- en gezondheidskenmerken, die blauwe bessen zo aantrekkelijk maakt voor consumptie. Door deze blauwe bessen een extra bewerking te geven, zijn ze geschikt voor legio toepassingen, bijvoorbeeld voor het opmaken van vlaaien, consumptie in de vorm van gedroogde bessen (vergelijkbaar met krenten), de productie van sappen, jams, siropen, etc.

De nieuwe onderneming gaat zich richten op het zoeken en vinden van kansrijke mogelijkheden in de markt, het vergaren van kennis van de markt en het (laten) uitvoeren van de processen die nodig zijn om het product optimaal tot waarde te brengen.

Met dit initiatief bundelen de telers van blauwe bessen in Zuidoost Nederland hun krachten waardoor zij een schaalgrootte bereiken die noodzakelijk is om de benodigde investeringen in marketing en productbewerkingen te kunnen uitvoeren.

ZON neemt ook deel aan dit initiatief omdat het creëren van toegevoegde waarde aan producten volledig aansluit bij haar strategie.

In januari zal in nauwe samenwerking met alle partijen een Business Plan worden opgesteld. Na vaststelling daarvan wordt de nieuwe onderneming opgericht. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.