"Robert Koudstaal: "aanbod zal komende tijd afnemen"

Ananasteelt Costa Rica getroffen door regen

Tholen - De ananasteelt in Costa Rica heeft regen nodig om te kunnen groeien maar in het ene gebied valt er meer dan in het andere gebied. Wij zelf als mede eigenaar van Agromonte hebben niet meer of minder regen gehad waardoor de Ananas in perfecte conditie aankomen", zeft Robert Koudstaal van Hispa. "Er zullen best de afgelopen weken, afhankelijk van het teeltgebied, ananassen niet goed zijn aangekomen, maar daar hebben wij geen last van. Wij zorgen ervoor dat de ananas altijd groen aankomen omdat onze klanten, vooral grootwinkelbedrijven, door de jaren heen een sterke voorkeur hebben ontwikkeld voor groene ananas wat de houdbaarheid langer waarborgt in de winkels en wat niet ten koste gaat van de brixgehalte."

De afzet van de ananas loopt momenteel goed. "Rond de feestdagen loopt het altijd erg goed", laat Robert weten. "De supermarkten hebben hun vaste programma's maar in de vrije markt is de vraag ook groot." De importeur vertelt tevreden te zijn met prijzen gemiddeld boven de 8. Ook voor de komende periode verwacht hij een stabiele markt. "De aanvoer wordt kleiner, maar de vraag zal hetzelfde blijven, dus tot half januari zal er weinig veranderen." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.