Strengere eisen aan groenten-luchtvracht Kenia

Vanaf 1 januari mogen bloemen en groenten in Kenia alleen nog via een van de vier doorvoerhavens op het vliegveld van Nairobi naar de vliegtuigen gebracht worden. Mogelijk gaan hierdoor de luchtvrachtkosten voor versproducten omhoog.

De Kenyan Airports Authority (KAA) heeft bepaald dat exportproducten via de doorvoerhavens op het vliegveld Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi naar de vliegtuigen vervoerd moeten worden. Dit om de veiligheid van de vluchten te waarborgen. Momenteel gaat 75% van de bloemen en groenten (wekelijks wordt er 3000 ton naar Europa gevlogen) buitenom. Veel forwarders brengen de pallets met bloemen met een dolly of tractor via een weg en een hek naar de vliegtuigen. De KAA is van mening dat hierdoor niet gegarandeerd kan worden dat de vracht veilig is. Daarom wordt het hek gesloten.

Doordat de forwarders gedwongen worden om van een van de vier doorvoerhavens op de luchthaven te gebruiken, wordt luchtvracht van bloemen en groente in Kenia mogelijk duurder. Voor een bedrijf wordt overigens een uitzondering gemaakt, omdat ze een doorvoerhaven op het luchthavencomplex aan het bouwen is. Dat bedrijf mag nog wel buitenom naar de vliegtuigen.

De KAA neemt de maatregelen, omdat ze de A status voor het vliegveld in Nairboi wil halen. Als het vliegveld de A status heeft gaan vliegtuigen uit de Verenigde Staten mogelijk op Kenia vliegen. Bloemen kunnen dan ook naar Miami geëxporteerd worden. Twee jaar geleden sprak Delta Airlines al met de Keniaanse autoriteiten, maar ze zag af van vluchten op het Oost-Afrikaanse land, omdat ze het vliegveld in Nairobi niet veilig vond.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.