Poolse producenten hebben geen positieve vooruitzichten

Volgens Fruit-Inform blijven de uienprijzen in Polen extreem laag. Goede kwaliteit uien worden verkocht voor €0,04 tot €0,05 per kilo; producten van lagere kwaliteit gaan soms zelfs voor 3 cent per kilo. Ter vergelijking, Oekraïense kwekers proberen hun uien te verkopen voor €0,07 tot €0,08 per kilo, ondanks dat daar praktisch geen vraag naar is. 

Volgens de handelaren wordt de situatie op de Poolse markt verergerd doordat uien vanuit Nederland sinds kort geïmporteerd worden in Polen. Vooralsnog hebben Nederlandse uien een aanzienlijk hogere prijs dan Poolse. Toch is het prijsverschil voor consumenten niet significant genoeg, waardoor Nederlandse uien door Poolse consumenten worden gekocht. In deze situatie zijn Poolse boeren pessimistisch over de uienprijzen voor dit seizoen en zijn maar al te bereid concessies te doen over prijzen om van het overschot af te komen. 

Bron: www.lol.org.ua

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.