USDA biedt gratis online voedselveiligheidstool voor telers

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw heeft een gratis online tool onthuld met als doel kwekers te helpen het besmettingsrisico op hun kwekerij te verkleinen door het genereren van passende voedselveiligheidsplannen. De wijze waarop telers verbouwen, verpakken en traceren is na het grote aantal uitbraken van dodelijke voedselvergiftiging in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk punt. Het nieuwe hulpmiddel is samengesteld in overleg met zowel kleine als grote telers. 

Gebruikers van de tool vullen details in over de manier waarop zij hun groente en fruit verbouwen en verwerken. Vervolgens doet het programma suggesties voor het opstellen van plannen voor de voedselveiligheid en het voorbereiden op controles. Onderminister van Landbouw Kathleen Merrigan voorspelde donderdag dat het nieuwe, door de federale overheid gefinancierde hulpmiddel erg succesvol zal zijn in het verbeteren van productieprocessen op akkers en in boomgaarden. En dat zonder enige kosten voor de telers. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.