Eefje Bloed, Bloedbessen:

"Grote vraag naar rode bessen rond de feestdagen"

Tholen - Ook dit jaar is de markt voor rode bessen in aanloop naar de feestdagen goed. Eefje Bloed van Bloedbessen laat weten dat de vraag eigenlijk al sinds Sinterklaas groot is. Ze vertelt dat de meeste rode bessen op het moment bestemd zijn voor de horeca. "Maar we zien sinds deze week ook vanuit de retail een behoorlijke stijging."

Bloedbessen verwacht tot en met zaterdag veel vraag, waarna de afzet weer terugloopt. De rode bessen vinden hun weg binnen heel Europa, Rusland en indirect ook naar het Midden-Oosten en Verre Oosten. "Voor de exportlanden is de laatste dag wel ingegaan om de rode bessen voor de Kerst binnen te krijgen maar in Nederland en België hebben we nog even", licht Eefje toe.


Exportmogelijkheden

De rode bessenspecialist zal ook volgend jaar te vinden zijn op de Fruit Logistica beurs in Berlijn. "We hadden vorig jaar voor het eerst een stand en dat is goed bevallen." Volgens haar is de rode bes nog steeds een ondergeschoven kindje in de internationale handel en ze ziet dan ook diverse mogelijkheden voor de toekomst.

De rode bessen zijn vrijwel jaarrond leverbaar. Vanaf april wordt de voorraad volgens haar wel iets minder van kwaliteit. "De bessen zijn dan ook minder lang houdbaar." Ze vertelt dat er dan wel wat rode bessen uit Chili worden geïmporteerd, het enige land waar buiten Europa ook commercieel rode bessen wordt geteeld. "Maar de kwaliteit van de Hollandse is niet te evenaren." Dit is volgens haar te danken aan ons klimaat, dat voor de teelt van rode bessen gunstig is. "En uiteraard de kennis van telen."

Voor meer informatie:
Eefje Bloed
Bloedbessen VOF
Achterstraat 3a
4115 RP Asch
T: +31 345 50 1711
www.bloedbessen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.