Activa Russische fruit multi-national JFC wereldwijd bevroren

Het Britse hooggerechtshof heeft wereldwijd een bevriezingsbevel uitgegeven voor Rusland's grootste fruit multi-national, JFC Group Co. Ltd uit St Petersburg, eigendom van Vladimir Kekham. 
 
In augustus 2011 wees het Britse hooggerechtshof $16,5 miljoen, plus juridische kosten en rente toe aan STAR Reefers, eigenaar van vrachtschepen, in de zaak tegen charterpartij JFC. Aanleiding hiertoe was de onrechtmatige beëindiging van de charters door het charter onderdeel van JFC; Kalistad Ltd uit Cyprus. JFC is niet in beroep gegaan tegen de uitspraak waardoor deze nu definitief is. JFC heeft het, in het vonnis opgelegde, bedrag niet betaald. Op 6 september 2011, werd JFC's schuld geregistreerd bij de UK Government's Registry Trust, dat is in te zien door banken, kredietbeoordelaars, kredietverstrekkers en crediteuren.

Als gevolg van het niet betalen van de juridische schuld door JFC, en het schenden van andere gerechtelijke bevelen, beval het hooggerechtshof JFC op 10 november 2011 om hen alle details van hun wereldwijde activa met een waarde hoger dan $25,000 en alle transacties tussen JFC en alle aangesloten bedrijven te geven.
 
Aangezien JFC meerdere malen weigerde om aan de juridische eisen te voldoen en vanwege bewijs dat aantoont dat activa zijn verplaatst tussen offshore bedrijven ter frustratie van de crediteuren, heeft op 16 December 2011 rechter Mackie QC een wereldwijd bevriezingsbevel met een waarde van $21 miljoen uitgeroepen over de activa van JFC. Dit bevel moet worden voldaan door het bestuur van managers en directeuren van JFC en de eigenaar Vladimir Kekhman. Wanneer er wederom niet aan deze eisen wordt voldaan, dan leidt dit tot juridische sancties wegens minachting van de rechtbank. Dit kan oplopen tot celstraffen van twee jaar en/of onbeperkte boetes.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.