Oostenrijk

Nieuwe ‘Groene Billa’ scoort met LED-verlichting en zonne-energie

Een nieuw filiaal van de Oostenrijkse supermarktketen Billa is gevestigd in Perchtoldsdorf en heeft een oppervlakte van 700m2. Dit nieuwe filiaal is een energie-efficiënte supermarkt geworden. Zo wordt deze ‘Green-Billa’ compleet verlicht met innovatieve LED-lichttechnologie. Het Maxos-systeem van Philips zorgt in de verkoopruimtes voor een flexibele afstelling van het licht. Zo kan er afhankelijk van het aanbod gekozen worden uit verschillende lichtdesigns en kan er gekozen worden waar het meeste licht op gericht moet worden. Op bepaalde plaatsen wordt er ook gebruik gemaakt van daglichtsturing. Dit bespaart waardevolle energie, want bij voldoende daglicht wordt het kunstlicht automatisch gedimd.

Efficiënte koeling van de koel- en vriesvitrines

Meer dan 44 procent van de energie, die in supermarkten verbruikt wordt, wordt verbruikt door koel- en vriesvitrines. Een derde van deze energie kan bespaard worden door koelinstallaties met LED-verlichting te gebruiken. De energie-efficiënte Billa doet dit dan ook.

Zonnestroom dankzij de PV-installatie op het dak van de Billa

Net als alle inmiddels meer dan 1.000 Billa supermarkten maakt ook dit filiaal uitsluitend gebruik van stroom uit duurzame energiebronnen. Zo is het dak van de Billa voorzien van een PV-installatie die zonnestroom opwekt. Deze stroom wordt vervolgens direct naar het filiaal toegevoerd.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.