Smaakwiel voor appels ontwikkeld

Appels kennen ontzettend veel verschillende smaken. Om hier een weg in te vinden, hebben experts van het onderzoeksinstituut Agroscope Changins-Wädenswil (ACW) het eerste smaakwiel voor appels ontwikkeld. Hij werkt ongeveer hetzelfde als het smaakwiel voor wijn en kan consumenten helpen bij het kiezen van een product. Maar ook vakmensen hebben er baat bij.Onderverdeling van het smaakwiel

Het smaakwiel voor appels kent een onderverdeling in drie niveaus. Als eerste wordt er onderscheid gemaakt tussen de afzonderlijke aromafamilies, zoals fruitig en kruidig. De hoofdbegrippen zijn vervolgens verder onderverdeeld. Zo bestaat bijvoorbeeld de fruitige aromafamilie uit vijf onderfamilies – citrus, tropisch, fruit, droge vruchten en bessen. Bij het derde niveau gaat het om het eigenlijk aroma – bij citrus zijn dat citroen, sinaasappel, mandarijn, limoen en citrusschil. De illustraties in het midden van het smaakwiel zijn bedoeld voor een snelle oriëntatie.

Een betere beschrijving van de appelsoorten

Tot nu toe stond er in levensmiddelenwinkels op de informatiekaartjes van appels vaak niet meer dan ‘zoet’ of ‘knapperig’. Dankzij dit nieuwe smaakwiel kunnen producenten en verkopers van appels hun producten voortaan treffender beschrijven.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.