Side event op Fruit Logistica

Servië heeft potentie binnen Europese fruithandel


De Fruit Logistica is de laatste jaren van steeds grotere betekenis voor bedrijven uit Oost-Europa, Middenoost-Europa en Zuidoost-Europa. Tijdens de Fruit Logistica 2012 worden meer dan 3.000 branchevertegenwoordigers en meer dan 130 exposanten uit deze regio verwacht. Met dit in het vooruitzicht staat er voor 8 februari 2012 een bijeenkomst in Berlijn gepland met de focus op Servië. Hierbij wordt onder meer Dusan Petrovic verwacht, de Servische minister van Landbouw, Handel, Bosbouw en Watermanagement.

De landbouw- en voedingssector is van groot belang voor Servië. Met name de export van groente en fruit maakt een belangrijk deel van het Servische BNP uit. De succesvolle en tegelijkertijd veelzijdige groente- en fruitteelt is te danken aan de uiterst gunstige klimaatomstandigheden en geografische ligging van het land. Maar ondanks dit staat de branche voor veel uitdagingen. Zo heeft men in Servië te maken met sterke fragmentering, braakliggende akkers, het ontbreken van techniek en een tekort aan arbeidskrachten.

De bijeenkomst biedt een platform voor het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om te discussiëren met hoogstaande vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven. Het doel van de bijeenkomst is in te gaan op actuele vragen op het gebied van landbouwpolitiek en het bevorderen van de samenwerking tussen de landen in het Oosten van Europa. Omdat er in de EU steeds meer interesse komt naar bioproducten wordt er tijdens de bijeenkomst ook ingegaan op ecologische landbouw en de afzetmogelijkheden van bioproducten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.