Kwart agrarische ondernemers met smartphone scant QR-codes

15% van land- en tuinbouwers in Nederland is in het bezit van een smartphone en/of een tablet. Een kwart van hen scant hiermee weleens QR-codes. Dat blijkt uit online onderzoek van AgriDirect onder 500 agrarische ondernemers.

10% van de Nederlandse agrariërs heeft een smartphone, 3% een tablet en 2% bezit een smartphone én een tablet.

Van de agrarische smartphone en tabletbezitters scant 27% weleens een QR-code in bijvoorbeeld een tijdschrift. 23% weet daarentegen niet wat een QR-code is. Tevens maakt 18% gebruik van agrarische app’s.

Het smartphonebezit onder agrariërs ligt nog ver achter bij het landelijk gemiddelde. Volgens de laatste cijfers is 42% van de Nederlanders eigenaar van een smartphone, 8% heeft een tablet (bron: Telecompaper, augustus 2011).

Circa 500 agrarische ondernemers vulden in november de online enquête in over het gebruik van Social Media en andere online communicatietools, na hiervoor uitgenodigd te zijn per e-mail. Gezien het online karakter van dit onderzoek moeten we veronderstellen dat de deelnemers ‘online georiënteerde en/of actieve agrarische ondernemers’ zijn. Het onderzoek is hierdoor niet representatief voor de totale populatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.