Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwart agrarische ondernemers met smartphone scant QR-codes

15% van land- en tuinbouwers in Nederland is in het bezit van een smartphone en/of een tablet. Een kwart van hen scant hiermee weleens QR-codes. Dat blijkt uit online onderzoek van AgriDirect onder 500 agrarische ondernemers.

10% van de Nederlandse agrariërs heeft een smartphone, 3% een tablet en 2% bezit een smartphone én een tablet.

Van de agrarische smartphone en tabletbezitters scant 27% weleens een QR-code in bijvoorbeeld een tijdschrift. 23% weet daarentegen niet wat een QR-code is. Tevens maakt 18% gebruik van agrarische app’s.

Het smartphonebezit onder agrariërs ligt nog ver achter bij het landelijk gemiddelde. Volgens de laatste cijfers is 42% van de Nederlanders eigenaar van een smartphone, 8% heeft een tablet (bron: Telecompaper, augustus 2011).

Circa 500 agrarische ondernemers vulden in november de online enquête in over het gebruik van Social Media en andere online communicatietools, na hiervoor uitgenodigd te zijn per e-mail. Gezien het online karakter van dit onderzoek moeten we veronderstellen dat de deelnemers ‘online georiënteerde en/of actieve agrarische ondernemers’ zijn. Het onderzoek is hierdoor niet representatief voor de totale populatie.
Publicatiedatum: