India: uienprijzen dalen omzet stijgt

Uienprijzen bleven omlaag gaan doordat boeren hun oude voorraden bleven ruimen, terwijl de nieuwe kwaliteit beter is. “De leveringen bij markten die in Maharashtra in de buurt van groeicentra staan, zijn enorm. In de laatste drie dagen is er 25.000 ton aangekomen in diverse markten”, zegt Rupesh Jaju, directeur van de United Pacific Agro Pvt Ltd in Nashik, die uien exporteert. “Zelfs de lokale vraag is ingetogen, terwijl de exportvraag is afgenomen”, zegt Madan Prakash, directeur van de Rajathi Groep in Chennai. Op het terrein van Agricultural Produce Marketing Committee (APMC) in Maharashtra, is er sinds donderdag meer dan 7.000 ton uien gearriveerd. In Lasalgaon APMC, waren de aankomsten ongeveer 5.000 ton.


“Door de overvloedige levering variëren prijzen tussen Rs 100 en Rs 600 per honderd pond, op basis van kwaliteit”, aldus meneer Jaju. Het merendeel van de transacties werd gedaan van Rs 400 tot 450. Er wordt wel wat gekocht door Sri Lanka en Dubai en er zijn vragen uit Maleisië, maar de onstabiele muntsituatie maakt buitenlandse kopers voorzichtig.

“Het huidige valutascenario is in het voordeel van de export, maar we zijn niet in staat om te profiteren van de situatie, vanwege kwaliteitsproblemen van de leveringen”, aldus Jaju. “De prijzen van de Indiase uien zijn veel lager dan van andere concurrerende landen”, zegt hij. “Uiteindelijk is de ui een voedingsmiddel en zullen kopers vroeg of laat terugkomen”, zegt meneer Prakash. De huidige prijzentrend kan doorgaan tot het nieuwe jaar, waarna een betere kwaliteit van de Kharif-aankomsten het marktsentiment kunnen liften, aldus de heer Jaju.

Source: thehindubusinessline.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.