Nederland op 4de plaats

Vietnam in top vijf agf-exportlanden

Vietnam heeft 515 miljoen Amerikaanse dollar omzet gegenereerd met de export van groenten en fruit om zo de vijfde grootste exporteur ter wereld te worden. In 2011 is de Vietnamese export in groenten en fruit gestegen met 40,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit, volgens de Vietnamese Vereniging van Groenten en Fruit, als gevolg van de groeiende consumentenvraag op de Aziatische markt, met name uit China, Japan, Indonesië en Korea.


In de eerste 11 maanden van het jaar hebben de exportopbrengsten van Vietnam uit China het bedrag van 114,5 miljoen dollar bereikt (een stijging van 119,6 procent), uit Japan het bedrag van 51,2 miljoen dollar, uit Indonesië 30,9 miljoen, 24,9 miljoen dollar uit Nederland, 17,5 miljoen uit Korea en 10,6 miljoen dollar uit Maleisië.

De meest favoriete producten van Vietnam zijn gecondenseerd fruitsap, ingeblikt fruit, zoete maïs en lychees. Onlangs heeft Japan orders geplaatst voor verse lychee en zoete maïs en Korea heeft het plan om volgend jaar chili en aardappelen te importeren uit Vietnam.

Source: vietnamnet.vn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.