Groentenproductie China 677mln ton

De productie van groenten in China zal naar verwachting de 677 miljoen ton bereiken in 2011: een groei van 4%. Het Ministerie van Landbouw (MOA) onthulde op 16 december een rapport, waarin staat dat –terwijl China een groei in graanopbrengst kent sinds acht jaar– er nu voor het eerst sprake is van een productiegroei van gewassen zoals katoen, oliehoudende en suikergewassen, fruit, groenten en thee sinds 2000.

Chinese groenten lieten in 2011 een groei zien in termen van areaal, opbrengst per eenheid en in bruto-output. De productie van katoen toont een driejarige daling, verwacht wordt een productie van 6,5 miljoen ton: een groei van 600.000 ton. Oliehoudende planten hebben een groei in opbrengst gehandhaafd voor vier opeenvolgende jaren, een productie die dit jaar de 33.05 miljoen ton kan bereiken (750.000 ton). De suikerplanten gingen twee jaar neerwaarts in productiecapaciteit en zal naar verwachting voor een productie van 123 miljoen ton zorgen (een groei van 2,87 miljoen ton). Marktgewassen zoals fruit en thee zagen een aanhoudende groei qua areaal en qua opbrengst in 2011.

Intussen is er in de afgelopen acht jaar een stijging van 281 biljoen jin (1 jin = ½ kilogram) geweest in de graanopbrengst in China, met een jaarlijkse stijging van 35 biljoen; de grootste stijging sinds de oprichting van de natie. In 2011 was de graanproductie voor de eerste keer 1,1 triljoen jin en was hij voor het eerst in vijf opeenvolgende jaren boven de 1 triljoen. Dit is voor de graanproductie ook de eerste keer in een halve eeuw dat ze over acht opeenvolgende jaren is toegenomen.

Source: menafn.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.