PT teleurgesteld over aangenomen motie opheffen schappen

Het Productschap Tuinbouw (PT) is zwaar teleurgesteld dat een meerderheid in de Tweede Kamer de motie voor afschaffen van de product- en bedrijfschappen steunt. Een motie van VVD'er Charlie Aptroot om de schappen af te schaffen, is dinsdag met steun van PVV, SP, D66 en GroenLinks aangenomen. Volgens de gezamenlijke productschappen negeert de Tweede Kamer met die opstelling het brede draagvlak dat er bij ondernemers en werknemers bestaat voor de schappen.
De afgelopen weken werd dit brede draagvlak duidelijk uit de vele brieven en andersoortige oproepen van ondernemers, werknemers en hun organisaties aan de leden van de Tweede Kamer.

Het PT wacht nu de reactie af van het kabinet op de aangenomen motie. In het debat met de Tweede Kamer over de schappen op 14 december jl. liet minister Kamp van SZW weten de motie af te raden. De reactie van het kabinet zal duidelijkheid geven over of en hoe het kabinet de motie gaat uitvoeren. Het PT doet een beroep op het kabinet om een zorgvuldige afweging te maken. Dat houdt in ieder geval in dat het kabinet de pleidooien van werkgevers, werknemers en hun organisaties wél meeneemt in zijn afweging wat te doen met de motie.

Ondertussen werken de schappen samen door aan de PBO nieuwe stijl en samenvoeging in een PBO-huis. Ook gaat de modernisering van het PT door. In 2012 zal het PT taken afstoten, het aantal sectorcommissies verminderen, het personeelsbestand inkrimpen en de heffingen over 2012 met gemiddeld 30% verlagen ten opzichte van het niveau van 2011. Het PT-bestuur besloot op 14 november jl. over het ontwerp van het nieuwe PT, dat uiterlijk 1 april 2012 moet zijn ingevoerd.

Voor meer informatie neemt u contact op met Geert Pinxterhuis, telefoonnummer 079 - 34 70 651 of e-mail g.pinxterhuis@tuinbouw.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.