Kees van den Bosch van Freeland:

"Polen naar huis en preiprijs omhoog"

Tholen - Nadat de preimarkt wekenlang onder druk heeft gestaan, zijn de prijzen inmiddels weer voorzichtig opgekrabbeld. "Al is het prijsniveau van 35 - 40 cent nog altijd aan de lage kant", zegt Kees van den Bosch van Freeland. De opleving is volgens hem te danken aan een gecreëerde schaarste. "Veel Poolse medewerkers zijn naar huis met Kerst en er is in deze tijd altijd wat meer vraag.""De strenge winter, die was voorspeld, is niet gekomen en daardoor zijn andere landen, zoals Polen en Scandinavische landen veel langer doorgegaan met produceren. Normaal zijn die landen snel van de markt als de vorst zijn intrede doet, maar zij zitten nu pas aan het einde van hun teelt", vervolgt de Emmense vollegrondsgroentehandelaar. "Ook België, dat nog veel familiebedrijven kent, heeft dit jaar een gigantisch aanbod."


Kees ziet de preimarkt de komende weken met vertrouwen tegemoet. "We exporteren nu met name naar Oost-Europese landen als Polen en Tsjechië, maar het is toch wel vooral Duitsland dat de prijs maakt."

 
Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland
Nijbracht126
7821 CE Emmen
www.freeland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.