VK: Goede citrusmarkt door koud weer

Na een relatief langzame start van het Spaanse citrusseizoen, verloopt de markt momenteel naar tevredenheid. Vooral de citroenen doen het goed. Het koude weer stimuleert de vraag naar het citrus. Wel wordt er concurrentie verwacht van de Marokkaanse oogst. De citroenmarkt is echter al het gehele seizoen stabiel. De Spaanse citroenen domineren volgens de Valenciaanse citrusorganisatie de markt vanwege de uitstekende kwaliteit. Om de consumptie van grapefruit onder jonge mensen, die de voorkeur geven aan de zoetere citrussoorten, te stimuleren wordt er aan een promotiecampagne gewerkt. Met zoetere variëteiten als de Israëlische Sunrise, Zuid-Afrikaanse Star Ruby en Florida Pink hoopt men de trend te kunnen keren.

Statistieken tonen aan dat de verkoop van citrus de laatste jaren toeneemt door een stijgende populariteit. Britse consumenten zijn veeleisend en vragen topkwaliteit dat aan de strengste voedselveiligheidseisen voldoet, waardoor de waarde van het citrus toeneemt. Vorig jaar kochten consumenten gemiddeld elke 19.2 dagen citrus, terwijl dat een jaar ervoor nog elke 20 dagen was. In totaal werd er vorig jaar 366 miljoen ton citrus verkocht.

De retailers zijn overgeschakeld op prijs gebaseerde programma's. Waitroze, Marks & Spencer, Sainsbury's, Tesco en de discounters zijn allen Waitrose voorbij gegaan met een groei van 156%. Ook de consumptie van citrus is volgens de statistieken met 9% toegenomen. Satsuma's en sinaasappelen zijn daarbij het populairst. Het citrus wordt vooral gegeten vanwege de positieve gezondheidseffecten, behalve de citroen die voornamelijk wordt gebruikt bij de bereiding van een maaltijd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.