Appelen en wortelen bevatten antiverouderende geheimen.

Wortels en appels bevatten allebei anti-oxidanten die het verouderingsproces tegengaan. Het Amerikaanse CDC (Centre for Disease Control and Prevention) heeft een onderzoek gehouden met 15.318 deelnemers die gedurende 12 jaar werden onderzocht om te zien of er een relatie was tussen de hoeveelheid caroteen in hun bloed en sterfte. Uit het onderzoek bleek dat degene met het hoogste caroteengehalte 40% minder kans hadden op sterfte dan diegene met het laagste caroteengehalte. 
Om je fitter te maken, is het goed om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Gele en oranje groenten en fruit bevatten veel caroteen en anti-oxidanten. Donkergroene groenten bevatten veel caroteen, calcium en vitamine K voor gezonde botten.

Appels bevatten polyfenol anti-oxidanten. Het is nog niet helemaal zeker of appels echt helpen aangezien het onderzoek met fruitvliegjes is gedaan. Aan de andere kant helpt polyfenol zeker tegen het verouderingsproces. Daarnaast helpen vitamine E en C en selenium ook tegen het proces. Ook vezelrijk eten helpt. Daarnaast is het belangrijk voldoende te bewegen, minstens drie keer per week.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.