Sector roept in dagbladen op tot behoud productschappen

Productschappen hebben meegeholpen om de Nederlandse agrofood sector groot te maken. Dit unieke stelsel mag niet verloren gaan. Dit staat in een open brief die in het NRC Handelsblad staat en is gemaakt door het gezamenlijke bedrijfsleven uit de land- en tuinbouw en voedingsmiddelensector.


 
De brief is namens LTO Nederland mede ondertekend door Annechien ten Have namens de veehouderijsectoren en door Jaap Haanstra namens de plantaardige sectoren. De open brief sluit aan bij een brief, die de voorzitters van VNO NCW (Bernard Wientjes), LTO Nederland (Albert Jan Maat) en Hans Biesheuvel (MKB-Nederland) medio oktober hebben gestuurd naar de minister van SZW en de Tweede Kamer.

Om te voorkomen dat de Tweede Kamer morgen instemt met een motie om de productschappen op te heffen, laat het agrarisch bedrijfsleven zijn stem horen. De open brief staat vandaag in de dagbladen Trouw, het Financieel Dagblad en de Telegraaf. Net als minister Henk Kamp (SZW) stelt de agrosector voor om de productschappen te moderniseren. De leden van de Tweede Kamer worden opgeroepen tegen de motie voor opheffing te stemmen. De productschappen regelen zaken die voor de Nederlandse agro- en foodsector van groot belang zijn, alsook voor de samenleving als geheel. Het gaat om zaken als voedselveiligheid, plant- en diergezondheid, duurzaamheid, economie en werkgelegenheid.

Klik hier voor de brief
 
Nederland is de tweede landbouwexporteur ter wereld en de agro- en foodsector is de grootste werkgever. Er werken 800.000 mensen in meer dan 100.000 bedrijven. De productschappen spelen een cruciale rol in de economische ontwikkeling van Nederland.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.