Jan Wolthuis nieuwe voorzitter raad van beheer Agrico

De raad van beheer van aardappelcoöperatie Agrico heeft vanuit haar midden Jan Wolthuis voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij volgt hiermee Herman Vermeer op, die in april 2011 vertrok. Op de algemene vergadering van 15 december is Wolthuis unaniem in zijn nieuwe functie bekrachtigd. De raad van beheer van aardappelcoöperatie Agrico heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van de directie, de algemene gang van zaken in de Coöperatie en de daarmee verbonden onderneming. Met Jan Wolthuis heeft de raad een degelijke coöperator als voorzitter.Als pootgoedteler trad Wolthuis op 15 april 2004 in het bestuur van Agrico, dat in
december 2004 samengevoegd is met de raad van commissarissen tot de raad van
beheer van Agrico. Na het vertrek van Vermeer trad Wolthuis, als vicevoorzitter, al op als waarnemend voorzitter. Wolthuis geeft aan vereerd te zijn met de voordracht: ‘Ik heb lang nagedacht over deze functie, maar mij uiteindelijk toch kandidaat gesteld in de functie van voorzitter. Ik voel mij zeer betrokken bij alle onderdelen van onze Coöperatie. Als voorzitter wil ik graag de verbinding zijn tussen de organisatie met goed gekwalificeerde mensen en de leden aardappeltelers. Agrico is een degelijke organisatie waar je trots op mag zijn. Samen met een prima bestuur werk ik graag aan het verder ontwikkelen van de verdiencapaciteit en kansen van onze leden’.

Overige verkiezingen

Naast Wolthuis waren er meer verkiezingen voor functies in de raad van beheer. De
heren Teun Branbergen en Bram Kemmeren zijn tijdens de algemene vergadering
herkozen voor een periode van 4 jaar. Door het doorschuiven van Jan Wolthuis was er een vacature in regio noord. Hierin is Pieter van Maldegem uit Vierhuizen gekozen. In de vacature van raad van beheer-lid Wim Blijdorp is Adrie Vermeulen uit Swifterbant gekozen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.