Total Produce neemt voor 15 miljoen 50% belang in Frankort & Koning

Frankort & Koning heeft gisteren overeenstemming bereikt met Total Produce plc over de overdracht van 50% van de aandelen in Frankort & Koning Beheer Venlo BV. Frankort & Koning, dat al jarenlang een gezonde groei doormaakt, legt door de samenwerking met Total Produce een uitstekende basis voor verdere groei in de komende jaren. Het huidige management blijft de leiding voeren over Frankort & Koning. Met de koop van de aandelen geeft Total Produce uitvoering aan haar strategie, die tot uitdrukking komt in de slogan “Let’s grow together”.

Frankort & Koning is een internationale organisatie die handelt in groente en fruit, met de wereld als bron en Europa als markt. Het hoofdkantoor staat in Venlo op Fresh Park Venlo. Daarnaast zijn er vestigingen in Düsseldorf, Krakau, Barcelona, Maasdijk en Tunbridge Wells. In totaal werken er 160 mensen. Met de wereld als bron en Europa als klant wordt, in nauwe samenwerking met toegewijde leveranciers, een breed spectrum aan klanten dagelijks beleverd met kwalitatief hoogwaardige groenten en fruit.

Total Produce is “Europe’s leading fresh produce company”. Vanuit meer dan 90 locaties, waarvan het overgrote deel in Europa, worden jaarlijks meer dan een kwart miljard dozen groenten en fruit verhandeld met klanten. Total Produce is beursgenoteerd in Dublin en Londen.

Theo Koning, algemeen directeur van Frankort & Koning: “Het team van Frankort & Koning is blij met de alliantie met Total Produce. Dit vertegenwoordigt een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze groep en het helpt ons om klanten het hoogst mogelijke serviceniveau te bieden. Voor onze Nederlandse, Europese en overzeese leveranciers betekent deze stap een hoge continuïteitsgarantie van een bijzonder degelijke handelspartner.”

In zijn commentaar op de transactie zegt Carl McCann, Chairman van Total Produce:
“We zijn erg blij om aandeelhouder te worden van Frankort & Koning en we zien er naar uit om samen met hen het bedrijf verder te ontwikkelen. De deal draagt bij aan onze aanwezigheid op de Europese markt.”

Volgens de website IrishTimes.com betaalt Total Produce €15 miljoen voor Frankort & Koning, waarvan 6 miljoen voor het aandeel en 9 miljoen als de organisatie er in slaagt de winstdoelstellingen te halen.

De transactie wordt voorgelegd aan de Europese mededingingsautoriteiten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.