Israël: Atzmona exporteert lente-uien en biologische wortelen

Atzmona is een Israëlisch bedrijf met meer dan 150 werknemers. In 1986 begon het met het telen van groenteproducten en sinds 1999 exporteren zij deze producten ook zelfstandig. 

Het grootste deel van de Atzmona's productie bestaat uit aardappelen, zowel biologisch als gangbaar. Hiervan wordt gemiddeld 60.000 ton per seizoen naar Europa geëxporteerd.

Atzmona teelt verschillende soorten groenten om aan de wensen van de klant te voldoen. Daarnaast is er in overleg met de klanten gewerkt aan een jaarprogramma. Het hele proces wordt door Atzmona uitgevoerd; van de zaaifase, telen en het oogsten tot en met het uiteindelijke verzenden en afleveren bij de klant.

Het bedrijf teelt ook Spaanse pepers met de meest ontwikkelde landbouwtechnologie. Dit wordt via een tussenpersoon geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk. Gedurende de afgelopen vier jaar is Atzmona ook gestart met de teelt van biologische wortelen voor Europa en de gangbare wortelen naar Rusland.

'We hebben een nieuwe sorteer- en verpakkingsmachine voor de biologische wortelen aangeschaft. In 2011 hebben we ruim 17.000 ton op de markt gebracht en de planning voor dit jaar is soortgelijk,' vertelt Chaim Jaroslavitch.

Het bedrijf is aan het uitbreiden en introduceerde dit jaar een nieuwe proeflijn in het exportaanbod - lente-uitjes. "We hebben ervaring met het telen, maar we hadden een probleem met voldoende personeel, maar dankzij de samenwerking met een Nederlands en een Brits bedrijf konden we een nieuwe was- en verpakmachine aanschaffen waardoor er minder mankracht nodig was." De eerste lading verschijnt deze maand op de Britse markt en moet de strijd aangaan met de Britse en Europese markten.'We willen 2 á 3 containers met lente-uien per week verzenden. Dit komt neer op ongeveer 240.000 bundeltjes per week. Dit product is goedgekeurd door zowel Globalgap en BRC en voldoet aan alle internationale eisen en reglementen.

Voor meer informatie:
 
Chaim Jaroslavitch
Atzmona Potato Production Ltd
Moshav Mivtachim
D.N. Hanegev 85470
Israel
Tel: +972-8-6468510
Fax: +972-8-6468580
Mob: +972-54-5684402
Mail: chaim@atzmona.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.