Oman: goede prijzen voor tomaten

De prijs van lokaal geoogste tomaten, die voornamelijk geteeld worden in de regio Al Batinah, zijn gestegen en bleven schommelen tot bijna het dubbele van de prijs op de Central Fruit and Vegetable Market in Mawaleh. De prijs van een bak tomaten varieerde afgelopen weekend van 3,5 Omaanse Rial (OMR) tot 4 OMR (1 OMR = 1,99 eur). Sinds gisteren bleef de prijs van het product tussen de 3,00 en de 3,50 OMR op de centrale markt, die in vergelijking met andere markten meestal goedkoop is. Volgens Abdul Latif, een van de grossiers is de prijs van Omaanse tomaten al dagen aan het fluctueren. Op donderdag bracht een bak van 9 à 10 kilo tomaten 4 OMR op, dankzij het ontbreken van balans tussen vraag en aanbod. 

Volgens Latif, die grote hoeveelheden van de oogst verzonden zag worden naar andere plaatsen in het land zoals Sur, Ibri en Qurayyat, draagt ook de enorme vraag naar tomaten vanuit die regio's bij aan de sterke prijsstijging. Ondanks het feit dat sommige van de geïmporteerde tomatensoorten, vooral die vanuit Libanon en India, in net zulke kleine hoeveelheden beschikbaar zijn in de supermarkten, is de prijs van die producten ongeveer net zo hoog, ook al is het verschil in kwaliteit groot.

Bron: omanobserver.om

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.