Verwacht drieduizend ton te exporteren

Vital Berry start export blauwe bessen naar China

Vital Berry verstuurde dit weekend de eerste Chileense blauwe bessen voor de Chinese markt, zes maanden na de goedkeuring van een streng protocol dat de export toestaat. Een van de eerste zendingen bessen bestond uit 1.125 dozen, gelijk aan 1,7 ton bosbessen. "Met deze eerste zending openen we de weg voor Chinese supermarktketens om dit fruit op een formele manier te verkrijgen," aldus Felipe Juillerat, algemeen directeur van Vital Berry.

Het bestuurslid deelde mee dat de verwachtingen voor China hoog zijn: voor het seizoen 2011/2012 wordt verwacht dat drieduizend ton wordt bereikt. Dit zou 3,5% van de totale bosbessenexport zijn.

Voordat ze het vliegtuig verlieten, werden de bessen ge├»nspecteerd door een groep Chinese experts die volgend weekend een tweede zending verwachten. De blauwe bessen werden geleverd in dozen met een nettogewicht van 1,5 kg in een prijsklasse tussen de $19.5 en de $22.5. Dit is dankzij de transportkosten $10 meer dan in Chili.

De grootste afnemers van Vital Berry zijn de Verenigde Staten, Europa en Japan, maar het bedrijf is klaar voor meer. Naast China wil Vital Berry de export uitbreiden naar India en Korea. "We willen onze producten in deze landen op de markt brengen en geloven dat dit nog in 2012 bereikt kan worden," besloot Juillerat.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.