Belangrijkste bestemmingslanden nemen minder hardfruit af

De appelexport blijft in 2011 duidelijk achter bij de voorgaande jaren als gevolg van de relatief lage oogst in het seizoen 2010/’11. In september en oktober van het seizoen 2011/’12 is de export weliswaar wat lager dan vorig jaar, maar wel hoger dan in de drie voorafgaande jaren. Bijna alle belangrijke exportbestemmingen hebben in 2011 minder Nederlandse appels ingevoerd dan in 2010. De belangrijkste uitzonderingen zijn Polen, Litouwen, Letland en de Oekraïne.

De belangrijkste bestemmingslanden hebben in 2011 minder Nederlandse peren afgenomen dan in 2010. De uitvoer naar Duitsland (-2%) is nog redelijk stabiel gebleven. De uitvoer naar Rusland, die in het eerste half jaar sterk achterbleef bij 2010, is in het nieuwe seizoen aangetrokken. Vooral in oktober is er veel Nederlandse peer naar Rusland uitgevoerd. Voor de periode januari t/m oktober is er nog wel een achterstand van 6%.

Klik hier voor de Nieuwsbrief Hardfruit van het Productschap Tuinbouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.