Aardappelopslagplaatsen Zwitserland liggen boordevol

In Zwitserland werden er tot eind november 185.826 ton aardappelen opgeslagen. Dat is 26.854 ton meer dan in 2010 en 43.176 ton meer dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Er werden met name consumptieaardappels opgeslagen. Van de vastkokende soorten werd er ongeveer 13.000 ton meer opgeslagen dan vorig jaar, zo deelt brancheorganisatie Swisspatat mee. Maar ook de kruimige consumptieaardappels en de aardappels die voor de productie van friet en chips gebruikt worden, zijn in grotere hoeveelheden opgeslagen dan vorig jaar.De bewaring van de aardappelen – vooral de vroeg geoogste – is twijfelachtig. Daarom moet er met meer verlies gerekend worden. Verder blijft het onzeker of alle opgeslagen hoeveelheden ooit verkocht kunnen worden.

De aardappeloogst van 2011 was met 20% hogere hoeveelheden buitengewoon goed. Hiermee hebben telers meer geoogst dan ze op de markt konden verkopen. Het overschot aan aardappels werd daarom aan dieren gevoerd, tot begin december ging het daarbij om 62.000 ton aardappels.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.