tomaten en komkommers in ISS verbouwd

"Groenten uit de ruimte bevatten meer vitamines"

Zonder oplossing voor het voedselprobleem zal wonen op Mars niet mogelijk zijn. Zoals het Duitse tijdschrift P.M. MAGAZIN (uitgave 01/2012) bericht, zoeken onderzoekers daarom koortsachtig naar manieren om groenten en fruit ook in de ruimte te telen. Eén ding lijkt nu al zeker te zijn: groenten uit de ruimte bevatten meer vitamines.De crew rond de Japanse astronaut Satoshi Furukawa zal mogelijkerwijze als eerste kosmische komkommertelers de geschiedenis van de ruimtevaart ingaan. Furukawa teelt namelijk komkommers in het internationale ruimtestation ISS. Zijn Russische collega’s proberen hetzelfde met tomaten. De ruimtegroenten worden in twee van elkaar gescheiden blauwe incubators bij kunstlicht geteeld op een leemachtige voedingsstoffenoplossing.

Als de oogst van Furukawa en zijn collega’s een goed resultaat oplevert, mogen ze echter geen komkommer-tomaten salade maken. Dat kan te gevaarlijk zijn. "Er zijn weliswaar geen aanwijzingen die erop duiden dat groente die in de ruimte geteeld is ongezonde stoffen bevat, maar dan nog moeten alle geteelde groenten eerst grondig onderzocht worden", zegt Rupert Gerzer, directeur van het Aerospace Medicine Instituut.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.