Flexivers voorziet kinderprogramma van product

Finaleweek Junior MasterChef vanaf maandag 19 december

De allerbeste zes Chef-koks in spe gaan het tegen elkaar opnemen in de spannende finaleweek van Junior MasterChef. De kleine kookwonders worden groots op de proef gesteld met verschillende opdrachten zoals het bereiden van een drie-gangen Kerstmenu. De kookwonders worden bijgestaan door o.a. Herman den Blijker en François Geurds. Elke dag zal een kandidaat deze spannende wedstrijd moeten verlaten, totdat dé Junior MasterChef overblijft. De finaleweek van Junior MasterChef is te zien van maandag 19 tot vrijdag 23 december elke dag om 18.30 bij Net5.Uit vele kandidaten zijn de zes allerbeste kookwonders overgebleven. Zij mogen zich in de spannende finaleweek gaan bewijzen aan de juryleden Peter Lute en Alain Caron. Dat wordt niet makkelijk. De junior koks worden uitgedaagd met verschillende opdrachten. Zo gaan ze experimenteren met de moleculaire keuken, krijgen ze verrassende smaaktesten voor hun kiezen en reizen ze af naar Frankrijk om daar in een heel speciaal restaurant te gaan koken.

Op vrijdag krijgen de laatste twee finalisten de opdracht om onder tijdsdruk een compleet drie-gangen Kerstmenu te bereiden. Maar de kleine kookwonders hoeven dit niet helemaal alleen te doen. Ze mogen top-chefs Herman den Blijker en François Geurds inzetten als hulpjes om bijvoorbeeld te helpen met snijden of bakken. Welke finalist overtuigt de juryleden met zijn of haar eigen drie-gangen kerstmenu? De winnaar krijgt als eerste de titel Junior MasterChef en een jaar lang toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.

FlexiVers sponsort dit tv programma. "Voor ons was het vooral erg leuk om de spullen te leveren en er voor te zorgen dat de kinderen met kwaliteit konden werken natuurlijk", vertelt Arnold van Dalen van Flexivers. "We hebben dagelijks geleverd en de winkel, zoals op de foto, ingericht.Algemeen

In Junior MasterChef laten kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun kooktalent zien. Dat MasterChef en kinderen een goede combinatie is, blijkt wel uit de culinaire hoogstandjes die de kinderen bereiden. Tijdens het programma krijgen de kleine kookwonders pittige opdrachten voorgeschoteld, maar ze laten zich niet uit het veld slaan en verbluffen de jury met onder andere duif, coquilles en parelhoen.

Pittige opdrachten

In het programma krijgen de kinderen elke keer pittige opdrachten voorgeschoteld; van het maken van hun lievelingsgerecht onder tijdsdruk tot de geheimzinnige mystery box, waarbij de kinderen een gerecht moeten maken van de ingrediënten die in de box zitten. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer. Zo trakteert de 12-jarige Quinten de jury op Anjou duif met groene asperges en gedroogde cantharellen en verrast de 8-jarige Bo iedereen met een echte klassieker: ceasar salade met een gepocheerd ei. De kinderen worden geïnspireerd door hun grootouders of ouders, maar ook experimenteren staat hoog op het lijstje.
 
Grote verrassing

Kinderen presenteren hun gerechten aan de kritische jury die bestaat uit culinair journalist Alain Caron en sterrenkok Peter Lute. Zij staan versteld van de hoge kwaliteit en creativiteit van de kinderen. Peter geeft aan: “Er zitten veel talenten tussen. Door hun fantasie maken ze verrassende gerechten van hoge kwaliteit. Echt ongelofelijk.” Peter bepaalt samen met Alain wie zich als eerste Junior MasterChef van Nederland mag noemen. De winnaar krijgt niet alleen deze titel, maar ook een jaar lang gratis toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.