Uit vele kandidaten zijn de zes allerbeste kookwonders overgebleven. Zij mogen zich in de spannende finaleweek gaan bewijzen aan de juryleden Peter Lute en Alain Caron. Dat wordt niet makkelijk. De junior koks worden uitgedaagd met verschillende opdrachten. Zo gaan ze experimenteren met de moleculaire keuken, krijgen ze verrassende smaaktesten voor hun kiezen en reizen ze af naar Frankrijk om daar in een heel speciaal restaurant te gaan koken.
Op vrijdag krijgen de laatste twee finalisten de opdracht om onder tijdsdruk een compleet drie-gangen Kerstmenu te bereiden. Maar de kleine kookwonders hoeven dit niet helemaal alleen te doen. Ze mogen top-chefs Herman den Blijker en François Geurds inzetten als hulpjes om bijvoorbeeld te helpen met snijden of bakken. Welke finalist overtuigt de juryleden met zijn of haar eigen drie-gangen kerstmenu? De winnaar krijgt als eerste de titel Junior MasterChef en een jaar lang toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.
FlexiVers sponsort dit tv programma. "Voor ons was het vooral erg leuk om de spullen te leveren en er voor te zorgen dat de kinderen met kwaliteit konden werken natuurlijk", vertelt Arnold van Dalen van Flexivers. "We hebben dagelijks geleverd en de winkel, zoals op de foto, ingericht.
Algemeen
In Junior MasterChef laten kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun kooktalent zien. Dat MasterChef en kinderen een goede combinatie is, blijkt wel uit de culinaire hoogstandjes die de kinderen bereiden. Tijdens het programma krijgen de kleine kookwonders pittige opdrachten voorgeschoteld, maar ze laten zich niet uit het veld slaan en verbluffen de jury met onder andere duif, coquilles en parelhoen.Pittige opdrachten
In het programma krijgen de kinderen elke keer pittige opdrachten voorgeschoteld; van het maken van hun lievelingsgerecht onder tijdsdruk tot de geheimzinnige mystery box, waarbij de kinderen een gerecht moeten maken van de ingrediënten die in de box zitten. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer. Zo trakteert de 12-jarige Quinten de jury op Anjou duif met groene asperges en gedroogde cantharellen en verrast de 8-jarige Bo iedereen met een echte klassieker: ceasar salade met een gepocheerd ei. De kinderen worden geïnspireerd door hun grootouders of ouders, maar ook experimenteren staat hoog op het lijstje.Grote verrassing