46.700 m2

Grootste gekoelde dc van Rewe

In het Duitse Raunheim bevindt zich het nieuwe geconditioneerde distributiecentrum van Rewe. Het diepvriesgedeelte, een hal zo groot als een grote sportzaal, heeft continue een temperatuur van -24 graden Celsius. 


Het koelgedeelte met een oppervlakte van 7.575 vierkante meter is één van de vier magazijnen die zich onder het dak van het magazijnencomplex bevindt. In deze vermoedelijk grootste koelkast van Duitsland bevinden zich verder nog magazijnen voor de opslag van zuivelproducten (4 graden), groente en fruit (12 graden) en vers vlees (0 graden). In dit grootste koeldc van Rewe, waarin zeven dagen per week dag en nacht in drie ploegen gewerkt wordt, staat een oppervlakte van in totaal 46.700 vierkante meter ter beschikking.

Het koelvermogen, dat in het magazijn ter beschikking staat, komt overeen met dat van zo’n 130 supermarkten bij elkaar. De producten die hierin opgeslagen worden, circa 5.530 artikelen, worden dagelijks naar 685 plaatsen over de grens van deelstaat Hessen getransporteerd. Dagelijks rijden er 250 vrachtwagens naar het magazijnencomplex dat 420 medewerkers telt. Het is de bedoeling dat het huidige aantal medewerkers in het koelmagazijn in Raunheim de komende jaren nog verder uitgebreid zal worden. Verder heeft Rewe dit jaar nog twee magazijnen geopend bij München en Oranienburg. Tot 2014 zullen er vijf nieuwe magazijnen gebouwd zijn. Het investeringsvolume bedraagt meer dan 450 miljoen euro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.