VS: aardappelproductie steeg in 2011

Ondanks de lagere opbrengsten per hectare, laat het nieuwste oogstrapport van de USDA National Agricultural Statistics Service een stijging zien in de Amerikaanse aardappelproductie van 2011. Het rapport, dat vorige week werd uitgegeven, pinde de aardappelproductie van 2011 vast op 21,4 mln ton. Dit komt neer op een stijging van 5% ten opzichte van de productie in 2010, met 20,5 mln ton.

De hogere productie viel samen met meer beplantingshectare in 2011, dat met 7% steeg van 2010 tot 2011. Stijgingen in de productie en in het geoogste gebied, worden gecompenseerd door lagere gebiedsrendementen in 2011. De opbrengst per hectare was 20,3 ton in 2010 en daalde in 2011 tot 20,1 ton.

Het rapport merkte ook op dat de Russet Burbank de populairste variëteit is, waaraan 44% van het beplante gebied gewijd werd in de aardappelproducerende landen. De tweede populairste variëteit was de Norkotah.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.