Russische retailmarkt $800 mld in 2013?

Na de economische remming van devoorgaande jaren heeft de Russische retailmarkt zich in 2010 weer hersteld meteen groei van 12,9% naar 16,5 triljoen Russische roebels ($543,5 mld). Tochvoorspelt PMR dat de markt het komende jaar niet in staat zal zijn weer op hetniveau van voor de crisis te komen. 

De markt begint tekenen van herstel te vertonen na de financiële crisis. Hoewelde retailsector nog steeds groeide, is er een scherpe daling in hetgroeipercentage geweest, dat van 28,1% in 2008 naar 4,7% in 2009 daalde. Destatistieken over 2010 geven echter weer wat hoop.

PMR verwacht voor 2011 een groei metdubbele cijfers in de industrie. Goed nieuws, maar nog steeds niet goed genoegvoor de markt om op korte termijn de situatie van voor de crisis tebereiken. Ondanks de verbeterende economische voorwaarden en relatief positievevooruitzichten voor de komende jaren zal het herstel van de markt niet zo zijnals gehoopt. 

De X5 Retail Group blijft de toonaangevende retailer in Rusland. Naast dejaarlijkse omzetgroei met dubbele cijfers was er een groei van 7% in delike-for-like verkoop (waarbij uitgegaan wordt van een gelijkblijvend aantalwinkels). De Tander Group is de huidige nummer 2 retailer, gevolgd door deAuchan Group op de derde plaats. 

De 20 grootste retailers vertegenwoordigden in 2010 ongeveer 11% van de totalelandelijke verkoopwaarde. De drie marktleiders waren samen goed voor bijna5%. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.