Noorwegen: areaal kasgroenten groeit niet


De glasgroenteteelt in Noorwegen is de afgelopen 10 jaar qua oppervlakte nauwelijks uitgebreid. Het Centraal Bureau voor de Statistiek van Noorwegen heeft meegedeeld dat er in 2010 een oppervlak van 204,8 hectare gebruikt is voor het telen van kasgroenten. Dat is slechts een stijging van 2% ten opzichte van 1999. Wanneer je nog verder terugkijkt, dan is het oppervlak dat gebruikt wordt voor onderglasteelt zelfs gekrompen. In 1979 werd er namelijk nog op een oppervlak van 206,5 hectare groente onder glas geteeld. 

Het aantal bedrijven met een kasoppervlakte van minstens 300 vierkante meter is tussen 1999 en 2000 met 33 % afgenomen naar 637 bedrijven. Vooral het aantal kleine bedrijven is gedaald. Het aantal bedrijven met een kasoppervlak van meer dan 5.000 vierkante meter is daarentegen wel gestegen van 79 naar 117.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.